PalvelutAnu Kylä-Kaila

Yrityksemme tarjoaa seuraavia palveluita; satulan sovitus ja toppaus, satuloiden ja varusteiden korjaus sekä mittatilausvarusteiden valmistus.
Mittatilaussuitset, Naskaari

Satulansovitus tehdään asiakkaan luona. Sovitukseen tai oman satulan istuvuuden tarkistukseen on hyvä varata aikaa 1-2 tuntia. Hevonen katsotaan ensin ilman satulaa, myös liikkeessä. Ratsain satula katsotaan kaikissa askellajeissa. Tallilta tulee siis löytyä joko kenttä tai maneesi, jossa satulaa on turvallista sovittaa sekä ratsastaja asianmukaisin varustein. Sovituksen yhteydessä hevosen selästä piirretään mitat. Mitat otetaan, jotta hevosen selän muutoksia voidaan seurata.

Satulan istuvuus on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Eri asiat vaikuttavat satulan istuvuuteen, kuten lihominen/laihtuminen, vuodenaikojen vaihtuminen, ruokinnan muutokset, tallin vaihto jne. Muutoksia voi tapahtua hyvinkin lyhyellä aikavälillä. On tärkeää, että pistät merkille muutokset, jotka tunnet satulaan; jos satulassa on huono istua tai Sinusta tuntuu siltä, että jokin on pielessä, niin kannattaa kutsua ammattilainen katsomaan satulan istuvuus.

Huomioithan, että satulansovitusta ei kannata tehdä sairaslomalaiselle!

Toppaus voidaan tehdä myös asiakkaan luona, jolloin satulaa voidaan sovittaa sekä ennen toppausta että sen jälkeen. Voit myös lähettää satulan myös postin tai matkahuollon välityksellä, sovi tällöin aika etukäteen. Käyn lisäksi säännöllisin väliajoin Kangasalla ja Helsingissä Satula.comin toimipisteissä toppaamassa ja korjaamassa satuloita. Asiakkaat voivat tuoda satulansa topattavaksi/tarkistettavaksi ja työ tehdään paikan päällä.
Toppaukset tarkistetaan satulan istuvuuden tarkistuksen yhteydessä tai voit tuoda satulan verstaalle arvioitavaksi. Paneelien on oltava pehmeät ja joustavat, niiden tulee olla tasaiset ja symmetriset. Usein käytetystä satulasta on hyvä vaihtaa villat kun se vaihtaa hevosta. Tällöin satula muotoutuu uuden selän mukaiseksi. Muhkuraiset ja kovat toppaukset eivät tunnu millään lailla mukavalle hevosen selkään, joten muista säännöllisesti tutkailla paneeleita. Toppauksella voidaan säätää satulan istuvuutta, mutta rungon on aina sovittava hevosen selkään!
Käytän toppaukseen laadukasta, pitkäkuituista 100% lampaanvillaa, joka muotoutuu hyvin hevosen selän mukaan ja pysyy joustavana ja pehmeänä. Amerigon satulat toppaan satulamerkin omalla synteettisellä villalla.

Uusi satula olisi hyvä tarkistuttaa n. 3 kk käytön jälkeen, uudessa satulassa villat painuvat suht nopeasti, jolloin voi olla tarpeen lisätä villaa.

Mittatilauksena voit tilata tuotteita sekä hevosille että koirille tai vaikka itsellesi. Pantojen, hihnojen, suitsien yms. lisäksi teen mm. vöitä ja rannekkeita, sekä muita erilaisia nahkatuotteita (mm. moottoripyörän laukut, erilaisia hihnoja jne). Koirasta mitat voidaan ottaa verstaalla tai voit ottaa mitat itse ja lähettää ne sähköpostitse. Hevonen on helpoin mitata omalla tallilla, rauhallisessa ympäristössä, mittojen ottoa varten saat sähköpostitse ohjeet ja voin tarvittaessa tulla myös paikan päälle mittaamaan.
Nahkatuotteet valmistetaan aina ensiluokkaista materiaaleista, perinteisiä valmistutapoja kunnioittaen.

Teen tiivistä yhteistyötä Satula.comin kanssa, voit jättää korjattavat tai topattavat satulat (tai muut tuotteet) satula.comin toimipisteeseen Paimioon, Helsinkiin, Kangasalle, Ouluun tai Ypäjälle. Helsingissä ja Kangasalla käyn tekemässä toppaustöitä noin kerran kuussa.